De Hooge Boekel

Voorjaarswandeling op Landgoed De Hooge Boekel

Landgoed De Hooge Boekel werd halverwege de 19e eeuw gesticht door de familie van Heek. De tuin, het park en de gebouwen worden nu beschouwd als een prachtig stuk Twentse cultuurhistorie waarbij gedeelten van het gebied zijn opengesteld voor het publiek. Je kunt er goed wandelen. Ook rondom het landgoed liggen diverse wandel- en fietsroutes.

Om te zien wat voor natuuractiviteit er hier aanwezig is wordt er gekeken naar waarneming.nl. Qua vogels kunnen wij rekenen op de algemene bosvogels zoals de Boomklever (een goed hoorbare vogel), Grote Bonte Specht, Goudhaan en Staartmees. Ook de Glanskop en de Torenvalk zijn er recent gesignaleerd. Zullen wij geluk hebben?

Eekhoorn

Wat betreft de zoogdieren kunnen wij uitkijken naar reeën, eekhoorns en Hazen. De egels zullen vermoedelijk nog niet uit hun winterslaap ontwaakt zijn.

Met betrekking tot de planten zal er meer diversiteit voor onze camera’s verschijnen. Het is de tijd van de voorjaarsbloeiers. Te zien zijn soorten uit de stinzenflora, zoals Lievevrouwebedstro, Kleine Sneeuwroem en Sneeuwklokje. En verder Klein Hoefblad, Kale Jonker, Speenkruid om enige van de velen te noemen. Deze zijn dan misschien nog niet allemaal in bloei.

Datum: 5 maart 2021Starttijd: 10.00 uurEindtijd: 12.00 uur
Kosten: Vrienden van DMF/RMT  gratis; KNNV-leden: Gratis; Niet- leden €5,-Tijdens de excursie zullen de dan geldende Corona-maatregelen in acht worden genomen.Startpunt: Kruispunt: Hoge Boekelerweg, Hogeveldweg GPS: 52.2323, 6.9404
Vrienden van DMF/RMT dienen hun lidmaatschapskaart mee te nemen.Telefoon: (gedurende dag van de excursie): 06-25 43 00 75Meer informatie: https://enschede.knnv.nl

Foto’s: Kevin en Rebecca