Sprinkhanen Buurserbeek

Sprinkhanen rondom de Buurserbeek

In Nederland komen zo’n 64 verschillende soorten Sprinkhanen en Krekels voor en uit de laatste cijfers van de CBS blijken de aantallen van 16 soorten toegenomen, 9 soorten stabiel en van 10 soorten afgenomen. Van de andere soorten zijn er te weinig aantallen gemeld om een trend te ontdekken. Dit betekent dat wij een grote kans maken om verschillende soorten tegen te komen bij de Buurserbeek.

Sprinkhanen zijn insecten die hoofdzakelijk op de grond te vinden zijn en door middel van hun krachtige achterpoten ontsnappen aan gevaar (en sprinkhanen zien ons als gevaar). In tegenstelling tot vlinders ondergaan zij geen volledige gedaanteverwisseling maar worden geboren als nymf. Zij ondergaan meerdere vervellingen voordat zij een volwassen stadium bereiken.

Heb jij ooit gehoord van de Snortikker, het Bosdoorntje en het Locomotiefje. Dat wij die alle drie gaan zien is hoogst onwaarschijnlijk aangezien zij op de Rode Lijst staan, echter de Grote Groene Sabelsprinkhaan is heel wat waarschijnlijker en wat te denken van het Gewone Spitskopje.

Gaan jullie mee naar de Buurserbeek? (Zie hieronder voor de relevante informatie)

Wij zullen gaan luisteren (met vleermuisdetectoren) naar de geluiden die gemaakt worden door deze diertjes en trachten ze te vangen met onze vlindernetten en ze op de foto te krijgen.

Datum: 3 september 2022Starttijd: 10.00 uurEindtijd: 12.00 uur
Kosten: Vrienden van DMF/RMT  gratis; KNNV-leden: Gratis; Niet- leden €5,-Tijdens de excursie zullen de dan geldende Corona-maatregelen in acht worden genomen.Startpunt: Witteveenweg x Buurserbeek GPS: 52.139370, 6.850099
Vrienden van DMF/RMT dienen hun lidmaatschapskaart mee te nemen.Telefoon: (gedurende dag van de excursie): 06-25 43 00 75Meer informatie: http://enschede.knnv.nl

Ondergrond: Dit zullen hoofdzakelijk onverharde paden zijn.

za 3 september 2022 van 10:00 tot 12:00

Brug op de kruising van