Genieten van Trekvogels!

In 2020 stonden in oktober op ruim 160 plekken in Nederland mensen enthousiast trekvogels te tellen. Dit enthousiasme (en de lastigheden die hier bij horen) willen wij met jullie delen en zodoende willen wij jullie uitnodigen om in de laatste week van september met ons mee te gaan naar het Haaksbergerveen.

Haaksbergerveen

Het Haaksbergerveen is een van de mooiste hoogveengebieden van Nederland, maar dat is niet de reden dat wij daar heengaan. Het is ruim 600 hectare groot, met weidse vergezichten en dit is juist wat wij nodig hebben indien wij trekvogels willen tellen. Ver kijken is een must.

Waarom nu trekvogels kijken?

De Nationale Vogeltrektelling is in het weekend van 1 en 2 oktober en wij hebben ervoor gekozen om een week eerder te beginnen, alvast wat oefenen. Trekvogels herkennen is namelijk een kwestie van doen waardoor je silhouetten, geluiden en vlieggedrag leert herkennen. Ons bezoek aan de Haaksbergerveen dit vast een solide basis zal geven voor de Nationale Vogeltrektelling.

Neem aub je verrekijker mee, een spotting scope indien je er een hebt. Ook belangrijk zijn je oren: het verschil tussen verschillende ganzen kun je eerder horen dan zien!

Datum: 24 september 2022Starttijd: 08.00 uurEindtijd: 11.00 uur
Kosten: Vrienden van DMF/RMT  gratis; KNNV-leden: Gratis; Niet- leden €5,-Tijdens de excursie zullen de dan geldende Corona-maatregelen in acht worden genomen.Startpunt: Parkeerplaats bij de kruising Wennewickweg en Stratersdijk (Haaksbergerveen) GPS: 52.1212, 6.7908
Vrienden van DMF/RMT dienen hun lidmaatschapskaart mee te nemen.Telefoon (gedurende dag van de excursie): 06-25 43 00 75Meer informatie: https://enschede.knnv.nl

Ondergrond: Dit zullen grotendeels verharde paden zijn.

za 24 september 2022 van 8:00 tot 11:00

Parkeerplaats bij de