Libellenbelevenis

Libellenbelevenis met de camera op de UT

In de afgelopen jaren zijn zo’n 32 soorten libellen en juffers gezien op het terrein van de Universiteit Twente. Daar zitten soorten tussen met prachtige namen zoals de Watersnuffel, de Vuurlibel, de Smaragdlibel en het Lantaarntje.

En ze zitten hier omdat er hier zoveel water zit. Dit hebben de larven nodig om zich in te ontwikkelen. Daar gedragen ze zich als echte rovers. Ze eten van alles om zich zo snel mogelijk tot vliegende insecten om te vormen. En ook daar leven ze van prooien die ze zelf vangen.

Maar hoe hou je ze uit elkaar? De mannetjes van de vrouwtjes, de jonkies van de volwassenen, de territoriale van de zwervende. Onze gids, Wim Bakker, zal ons hier vast bij helpen en een ieder zal een stuk wijzer richting huis gaan.

Wil je werkelijk genieten van al die mooie libellen, neem jouw verrekijker mee, of nog liever jouw camera.

Datum: 9 juli 2022Starttijd: 11.00 uurEindtijd: 13.00 uur
Kosten: Vrije giftOndergrond: Dit zullen grotendeels onverharde paden zijn, afstanden zijn minimaal.Startpunt: Parkeerplaats aan de Langekampweg (Universiteit Twente).
Telefoon (gedurende dag van de excursie): 06-25 43 00 75Tijdens de excursie zullen de dan geldende Corona-maatregelen in acht worden genomen.Meer informatie: https://enschede.knnv.nl  
Datum & tijd
za 9 juli 2022 van 11:00 tot 13:00
Vertrekplaats

Parkeerplaats aan de Langekampweg
Universiteit Twente
GPS 52.2454 6.8550