Gaat niet door! – Nachtvlindernacht de Viermarken

Wie herkent deze fladderende nachtvlinders?

Helaas moeten we deze activiteit aflasten vanwege de regen, het koele weer en misschien veel wind op vrijdagavond. Volgend jaar proberen we het weer!

Voor de zesde keer zijn wij welkom bij Zorgboerderij de Viermarken om onze lakens op te stellen.

In Nederland zijn er zo’n 2400 vlindersoorten waarvan zo’n 920 soorten behoren tot de nachtvlinders. De rest valt onder de dagvlinders (53 soorten) en de microvlinders (kleine exemplaren). Dit geeft aan dat zodra je je gaat bezighouden met nachtvlinders, er een heel nieuwe wereld voor je open gaat. Deze deur zal vanavond voor jullie opengaan.

Dit is de 20e keer dat de Nationale Nachtvlindernacht wordt gehouden, en wij, de KNNV Regio Enschede, doen weer mee. Waarom doen wij mee? ’s Nachts, vooral tijdens de zomermaanden, is er juist veel te beleven op het gebied van vlinders. En het vinden van die nachtvlinders is niet eenvoudig, maar wel spannend. Met een goede voorbereiding en de juiste apparatuur weten wij zeker dat wij gaan genieten van al het moois wat nachtvlinders te bieden hebben.

Naast het genieten is een tweede doel van Nachtvlindernachten om kennis te vergaren over deze nachtdiertjes. Welke soorten komen hier voor. Zijn dit anderen dan de afgelopen jaren. Zien wij er meer en hopelijk bijzondere soorten?

Wij zullen gaan zoeken met zaklampen en enige lakens opstellen met lampen die aantrekkelijk zijn voor Nachtvlinders. Mocht het hard waaien of regenen, dan gaat het nachtvlinderen niet door. Op 05 juli vanaf 19.00 uur, kun je op onze website lezen of deze activiteit door zal gaan (https://enschede.knnv.nl/). Het wordt wel een latertje, gelukkig is er koffie voor een ieder.

Waar: Viermarkenweg 85, 7522 LC EnschedeWanneer: Vrijdag 05 juli 2024Tijdstip: 22.00 – 24.00 uur
Leeftijd: alle leeftijdenKosten: Vrije giftMeer informatie: https://enschede.knnv.nl
Telefoon (gedurende avond van de activiteit): 06-25 43 00 75Benodigdheden: Zaklamp, stoel om voor het laken te zitten, en cameraDe ondergrond tussen de bomen is verhard, de lakens staan op gras.

Alle foto’s: Wim Bakker

Datum & tijd
vr 5 juli 2024 van 21:30 tot 23:59
Vertrekplaats

De Viermarken
Viermarkenweg 85
7522 LC Enschede
GPS 52.2393 6.8676