Nationale Nachtvlindernacht – Deurningen

Nationale Nachtvlindernacht aan de Vlijertse Meden in Deurningen

Het is in het weekend van 1, 2 en 3 juli Nationale Nachtvlindernacht in heel Nederland, De afgelopen jaren zijn wij hier in Deurningen in het najaar geweest en toen was er genoeg te zien. Nu, in het hoogseizoen van de nachtvlinders verwachten wij grotere aantallen en meer diversiteit in soorten te zien. In september 2021 hebben wij o.a. gezien de Braamvlinder, Ekenprocessierups en de Gewone Velduil. Dit is slechts een deel van wat gezien is.

Tweekleurige uil

Gaan wij er dit jaar meer zien? Wij verwachten van wel, aangezien de temperaturen waarschijnlijk hoger zullen zijn dan in september het geval was. Wat voor soorten vliegen in juli? Te denken valt aan de tweekleurige uil, de variabele granietmot en de oranje eikenlichtmot. Dit schrijvende is het duidelijk dat er veel meer vlindersoorten zijn dan alleen het Koolwitje en de Atalanta. Zoveel moois te ontdekken!

Wij gaan zowel met lampen schijnen op lakens, als een lekker geurtje aanbrengen op bomen, waar nachtvlinders dol op zijn. Dit zal ervoor zorgen dat wij er weer veel te zien krijgen. De gevangen nachtvlinders (meer dan 900 soorten in Nederland) zullen onze deskundigen fotograferen en op naam brengen. Bent u erbij?

Mocht het hard waaien of regenen, dan gaat het nachtvlinderen niet door. Vanaf 20.00 uur 1 juli 2022 kunt u op onze website (https://enschede.knnv.nl/) lezen of deze activiteit door zal gaan.

Datum: 1 juli 2022Starttijd: 22.00 uurEindtijd: 24.00 uur
Kosten: Vrije gift   Leeftijd: alle leeftijdenTijdens de activiteit zullen de geldende Corona-maatregelen in acht worden genomen.Benodigdheden: Zaklamp, laarzen, stoel om voor het  laken te zitten, en camera.
Startpunt: Hartermedenweg, DeurningenTelefoon (gedurende dag van de activiteit): 06-25 43 00 75Meer informatie: https://enschede.knnv.nl

De ondergrond is grotendeels onverhard weg. Echter, wij zullen niet meer dan 100 meter moeten afleggen om alle bomen en lakens te bezoeken!

Datum & tijd
vr 1 juli 2022 van 22:00 tot 23:59
Vertrekplaats

Hartermedenweg, Deurningen
GPS 52.3061 6.8254