Ochtendwandeling Hof Espelo

Verplaatst naar zondag 29 januari 2023!

Een wandeling over Landgoed Hof Espelo is een wandeling over historische grond. Een landgoed dat maar liefst 800 jaar oud is en waar de vroegere Hofmeijer woonde: een man die namens de bisschop van Münster, de belastingen inde bij de boeren in de buurt.
Ook zijn restanten vanuit de Tweede Wereldoorlog te zien. De vliegtuigheuvels (splitter-boxen) zijn nog zichtbaar, dit is waar in de Tweede Wereldoorlog vliegtuigen verborgen gehouden werden.

Ben je bekend met de visvijver op het landgoed waar vroeger de vis werd gevangen? Of ’t Möske? Een prachtige plek waar de boeren vroeger water uit de beken haalden en over het land lieten bevloeien zodat er vruchtbare aarde ontstond.

Wij komen echter voor de natuur, en hiervan valt genoeg te genieten op landgoed Hof Espelo. Houtwallen, bronnetjes, kleine beekjes, pittoreske doorkijkjes en natuurlijk allerlei zeldzame dieren en planten. Maar of wij die bijzondere planten zullen zien,eind januari valt te bezien.

Als wij doorstappen willen wij een bezoek brengen aan het Sterrenbos. Een sterrenbos is een bos met paden die vanuit een middelpunt straalsgewijs naar de uiteinden lopen en daarmee een ster vormen. Zo’n bos werd gebruikt om in te jagen. Vanuit het midden had de jager goed zicht op het wild dat een pad overstak.

Neem aub je verrekijker mee

Datum: 29 januari 2023Starttijd: 10.00 uurEindtijd: 12.00 uur
Kosten: Vrienden van DMF/RMT  gratis; KNNV-leden: Gratis; Niet- leden €5,-Vrienden van DMF/RMT dienen hun lidmaatschapskaart mee te nemen.Startpunt: Weerseloseweg 259, 7522 PS Enschede
Telefoon (gedurende dag van de excursie): 06-25 43 00 75Tijdens de excursie zullen de dan geldende Corona-maatregelen in acht worden genomen.Meer informatie: https://enschede.knnv.nl

Ondergrond: Dit zullen grotendeels onverharde paden zijn.
Foto Eekhoorn: Rebecca Melkert

zo 29 januari 2023 van 10:00 tot 12:00