Poppen zoeken

Gordelpoppen zoeken van het Oranjetipje

Op 5 oktober is er een beheeravond geweest met als hoofdrolspeler: het Oranjetipje. Een vlinder die vroeg in het voorjaar verschijnt en voordat de zomer begonnen is alweer vertrokken is. Vertrokken in de zin van door naar de volgende levensfase: Pop!! In de literatuur valt te lezen dat de poppen in de buurt zijn van de Pinksterbloemen waarop in mei een eitje gelegd is en waarvan de rups in mei/juni heeft zitten eten.

Nou is literatuur leuk en aardig, echter wij willen dit toetsen. Dit doen wij op de voor ons gebruikelijke wijze en dat is door het veld in te gaan. Dus wij gaan gordelpoppen (gordelpop is een pop van een dagvlinder, die rechtop wordt gehouden door een speciaal spinseldraadje) zoeken van het Oranjetipje.

Wil je goed voorbereid komen? Neem dan een loep, laarzen en kniebeschermers mee. Een meetlint en notitieboekje kan ook van pas komen.

Dit is een nieuwe activiteit, iets wat wij nog niet hebben ondernomen dus wie weet wat wij zullen vinden. Ook zullen wij, als er tijd voor is, gaan slepen en kloppen met een stokken, netten en een paraplu!

Wil jij erbij zijn? Zie hieronder voor de relevante informatie

• Datum: 6 november 2021
  • Starttijd: 10.00 uur
  • Eindtijd: 12.00 uur
  • Kosten: Vrienden van DMF/RMT gratis; KNNV-leden: Gratis; Niet-leden €5,-
  • Tijdens de excursie zullen de dan geldende Corona-maatregelen in acht worden genomen.
  • Startpunt: Hartermedenweg, Deurningen
  • Vrienden van DMF/RMT dienen hun lidmaatschapskaart mee te nemen.
  • Telefoon (gedurende dag van de excursie): 06-25 43 00 75
  • Meer informatie: https:/enschede.knnv.nl