Project Nestkastjes – Vlijertse Meden

In het voorjaar van 2021 hebben wij een 20-tal nestkasten tot onze beschikking gekregen (met dank aan Natuur en Vogelwerkgroep De Grutto). Deze hebben wij in februari opgehangen op het landgoed Vlijertse Meden en vervolgens hebben wij deze verschillende keren gecontroleerd, om te kijken of deze in gebruik genomen werden. Dit is het geval gebleken.

Koolmees

Bij verschillende controles is gebleken dat de kool- en pimpelmezen er driftig gebruik van maakten, wat ons elke keer een fantastische verrassing opleverde als wij in een nestkast gingen gluren.

Het is nu tijd om de nestkastjes schoon te maken, verplaatsen en repareren. En dit willen wij graag samen met enthousiaste leden van de KNNV-Regio Enschede doen. Lijkt het jou wat?

Meld je dan aan bij Kevin Collins (secretaris@enschede.knnv.nl)

• Datum: 20 oktober 2021
  • Starttijd: 10.00 uur
  • Eindtijd: 13.00 uur
  • Kosten: Gratis
  • Ondergrond: Dit zullen onverharde paden zijn.
  • Startpunt: Hartermedenweg, Deurningen
  • Telefoon (gedurende dag van de excursie): 06-25 43 00 75
  • Tijdens de excursie zullen de dan geldende Corona-maatregelen in acht worden genomen.
  • Meer informatie: https://enschede.knnv.nl
  • Er is ruimte voor 8 mensen om hieraan deel te nemen.
  • Voor wie: In eerste instantie leden van de KNNV-Regio Enschede; indien plek: Voor ieder geïnteresseerde

Foto’s: Rebecca

wo 20 oktober 2021 van 10:00 tot 13:00