Tuinvogels herkennen – minicursus 2022

Merel

Voer je jouw tuinvogels, zie je ze vliegen in de tuin? Dit is een activiteit die veel mensen vreugde geeft en het wordt nog plezieriger als je een naam kunt koppelen aan de vogels bij jou op de voerdertafel of in de struiken. Lijkt het jou wat om het verschil tussen een mannetje en vrouwtje koolmees aan te kunnen geven? Of bij een huismus of merel? Dan is onze mini-cursus iets voor jou!

Roodborstje

De KNNV-Regio Enschede houdt midden maart een tuinvogelcursus speciaal voor beginnende vogelaars. Ook is deze cursus zeer geschikt voor mensen die wat meer over tuinvogels willen weten. Vele weetjes zullen voorbij komen. Tijdens twee bijeenkomsten leer je de 30 meest voorkomende tuinvogels in de regio kennen. Tuinvogels zijn nu bezig met het vinden van een partner, bouwen van een nest en mogelijk al met het leggen van eitjes.

De mini-cursus bestaat uit twee praktijkochtenden en zal ook ingaan op hoe je jouw tuin vogelvriendelijk kan maken.

Ben je geïnteresseerd in vogels in jouw tuin? Geef je dan op voor onze cursus, georganiseerd door de KNNV afdeling Regio Enschede.

Datum: 19 & 26 maart 2022Starttijd: Beide ochtenden om 10.00 uurEindtijd: Beide ochtenden om 12.00 uur
Kosten: Vrienden van DMF/RMT  gratis; KNNV-leden: Gratis; Niet- leden €10,-Aanmelden via email:
secretaris@enschede.knnv.nl
Locaties: Dit zullen locaties zijn in Enschede (Exacte locaties worden doorgegeven na aanmelding).
Vrienden van DMF/RMT:  lidmaatschapskaart graag meenemen.Telefoon (vooraf en gedurende activiteiten): 06-25 43 00 75Meer informatie: https://enschede.knnv.nl

Tijdens de activiteiten zullen de dan geldende Corona-maatregelen in acht worden genomen.

Cursusleider: Wim Bakker

za 19 maart 2022 van 10:00 tot 12:00