Uilenwandeling

Luisteren naar de geluiden van de Uilen in het Abraham Ledeboerpark

November en December zijn maanden waarin uilen goed te horen zijn. Zij zijn aan het roepen om hun territorium veilig te stellen en bij bepaalde soorten gaat het erom om de paarband te versterken. En dat moet ook wel, aangezien de Oehoe en Bosuil twee soorten zijn die al in januari beginnen met broeden. De Oehoe verwachten wij niet te horen in het Ledeboerpark, maar de Bosuil (Heinrich is zijn naam) is er zeker wel. En de kans op een Kerkuil is groot waarbij de Steenuil en Ransuil niet uitgesloten zijn.

Naast uilen is er een kans op het horen (en misschien zien) van een ree, vos, egel, mits deze laatste nog niet aan zijn winterslaap is begonnen.

Trouwens, binnen onze gelederen hebben wij mensen, die veel van uilen weten, waardoor er gegarandeerd allerlei weetjes voorbij zullen komen!

Voor deze wandeling zijn stevige schoenen en een zaklamp gewenst.

Wil jij erbij zijn? Zie hieronder voor de relevante informatie

• Datum: 27 november 2021
  • Starttijd: 20.00 uur
  • Eindtijd: 22.00 uur
  • Kosten: Vrienden van DMF/RMT gratis; KNNV-leden: Gratis; Niet- leden €5,-
  • Tijdens de excursie zullen de dan geldende Corona-maatregelen in acht worden genomen.
  • Startpunt: Ledeboerpark, Van Heeksbleeklaan 68; (Lammerinkswönner)
  • Vrienden van DMF/RMT dienen hun lidmaatschapskaart mee te nemen.
  • Telefoon (gedurende avond van de excursie): 06-25 43 00 75
  • Meer informatie: https://enschede.knnv.nl