Vogelgeluiden in Enschede-Zuid

Het herkennen van vogels is een bezigheid die er voor zorgt dat een wandeling of fietsrit nog boeiender wordt. En het herkennen van vogelgeluiden doet daar een schepje bovenop. Wat piept, tjirpt, krast of fluit daar? Kun je deze geluiden uit elkaar houden en een type vogel eraan koppelen, dan oogst je bewondering. Ben je op zoek naar een aangenaam tijdverdrijf of een beetje bewondering? Wandel dan 25 februari met ons mee door Enschede-Zuid.

Vandaag gaan wij luisteren naar de vogels die bezig zijn een territorium af te bakenen of een partner aan het verleiden zijn. Om het voor een ieder toegankelijk te houden gaan wij beginnen met de bekende soorten. Hierbij valt te denken aan de kool- en pimpelmees, de verschillende duiven die in de stad voorkomen, boomklevers, merels en mogelijk de zanglijster. Wij laten ons niet door dit lijstje beperken en ook de verschillende kraaiachtigen en watervogels zijn van harte welkom om hun geluiden te laten horen.

Een verrekijker is gewenst om te helpen bij het determineren, maar jouw oren zijn nog belangrijker.

Gaan jullie mee?

Datum: 25 februari 2022Starttijd: 10.00 uurEindtijd: 12.00 uur
Kosten: Vrienden van DMF/RMT: Gratis; KNNV-leden: Gratis; Niet- leden €5,-Tijdens de excursie zullen de dan geldende Corona-maatregelen in acht worden genomen.Startpunt: Parkeerplaats Wesselerweg, 7544 VT Enschede GPS: 52,190811, 6,875002
Vrienden van DMF/RMT dienen hun lidmaatschapskaart mee te nemen.Telefoon: (gedurende dag van de excursie): 06-25 43 00 75Meer informatie: https://enschede.knnv.nl

Ondergrond: Dit zullen verhard en onverharde paden zijn.
Alle foto’s: Rebecca Melkert

za 25 februari 2023 van 10:00 tot 12:00