Vogels kijken!

Vogels kijken, als voorbereiding op de Tuinvogeltelling!

Nog één week en dan is het tijd voor de Nationale Tuinvogeltelling van de Vogelbescherming. Kijk voor meer informatie hierover op: www.vogelbescherming.nl/tuinvogeltelling. Als voorbereiding hierop willen wij met jullie op stap om wat kenmerken van de verschillende tuinvogels te bespreken. En ook wat weetjes om de aanwezige achtergrondinformatie aan te vullen. Met behulp van de weetjes willen wij het interessanter maken voor een ieder.

Zanglijster

Hier alvast een begin: De Latijnse naam voor de vink is: Fringilla coelebs. Coelebs omdat Linnaeus (in Zweden) alleen mannetjes (de vrouwtjes waren vertrokken naar het zuiden) zag in de winter. En coelebs betekent vrijgezel!!

Een ander weetje is: Mannetjes huismussen zijn in het voorjaar prachtig getekend en gekleurd en hebben een glanzend zwarte snavel en een zwarte bef. Een grote bef wijst op een hoge sociale status van het mannetje.

Ben je geïnteresseerd in vogels in jouw tuin? Wees er dan bij op 22 januari voor onze excursie, georganiseerd door de KNNV afdeling Regio Enschede.

Verzoek aan ieder die meegaat:

Kies een vogel met een naam, die begint met dezelfde letter als jouw achternaam. Ga op zoek naar een leuk weetje over deze vogel en neem dit mee naar de excursie. Zo hopen wij vele weetjes wijzer te worden 🙂

Datum: 22 januari 2022Starttijd: 10.00 uurEindtijd: 12.00 uur
Kosten: Vrienden van DMF/RMT  gratis; KNNV-leden: Gratis; Niet- leden €5,-Startpunt: Schenkerij Wattez Roessinghsbleekweg 20 7552 AJ EnschedeTijdens de activiteiten zullen de dan geldende Corona-maatregelen in acht worden genomen.
Vrienden van DMF/RMT:  lidmaatschapskaart graag meenemen.Telefoon (vooraf en gedurende activiteiten): 06-25 43 00 75Meer informatie: https://enschede.knnv.nl

za 22 januari 2022 van 10:00 tot 12:00

Schenkerij Wattez