Vogels Kristalbad

Vogels in en on het Kristalbad

Ooit nagedacht over hoe vogels slapen? Een ding valt met zekerheid te zeggen, zij hebben veel meer variatie dan wij mensen. Sommige vogels slapen in grote groepen, dicht tegen elkaar aan om in de winter warm te blijven. Andere vogels staan op één poot terwijl de andere warm onder de veren gehouden worden. En dan zijn er vogels die op de wateroppervlakte dobberen met een oog open voor eventueel gevaar. Dit zijn enige vormen van slaapgewoontes bij vogels. Echter voordat zij gaan slapen gaan zij op zoek naar een veilige slaapplaats en dit willen wij zien.

Het meest bekende vogel avondritueel is die van de spreeuw, ook wel de spreeuwenshow genoemd. Een andere vogel die er wat van kan is de kauw, een genot om naar te kijken. Ooit gezien vlak voor de duisternis inslaat in Enschede? Gaan wij die zien? Mogelijk. We hebben een grotere kans om verschillende watervogels te zien arriveren zoals Grauwe Gans, Knobbelzwaan, Wintertaling en mogelijk ook kieviten.

Wij verwachten de vogels zien aan te komen vliegen en vandaar de (voor ons) ongewone starttijd van 16 uur. Wat zullen wij zien? Dat blijft een verrassing. Maar één ding is zeker: Blijf je thuis, dan zie je niets van dit moois 😊.

Wil jij erbij zijn? Zie hieronder voor de relevante informatie

Datum: 14 januari 2023Starttijd: 16.00 uurEindtijd: 18.00 uur
Kosten: Vrienden van DMF/RMT  gratis; KNNV-leden: Gratis; Niet- leden €5,-Tijdens de excursie zullen de dan geldende Corona-maatregelen in acht worden genomen.Startpunt: Parkeerplaats bij de IJsbaan Colosseum 90, 7521 PT, Enschede.
Vrienden van DMF/RMT dienen hun lidmaatschapskaart mee te nemen.Telefoon (gedurende dag van de excursie): 06-25 43 00 75Meer informatie: https://enschede.knnv.nl

Alle foto’s: Wim Lengton & Rebecca Melkert

za 14 januari 2023 van 16:00 tot 18:00