Voorjaarsbloeiers ’t Holthuis

Voorjaarsbloeiers op ’t Holthuis

Het voorjaar begint, en wij gaan erop uit om te zien wat er zoal aan het bloeien is op Landgoed ’t Holthuis. Zullen wij de alom bekende bosanemoon tegenkomen? En zijn deze wit, blauw of mogelijk zelfs roze. Al deze varianten bestaan, maar wat zit er op ’t Holthuis? Eentje die wij vast en zeker tegen zullen komen is speenkruid, prachtig geel die ooit de naam ‘katteklootjes’ droeg. Het is een laag blijvende plant waarvan de tapijten in het voorjaar een lust voor het oog zijn.

Bosanemoon

Andere planten die omstreeks deze tijd bloeien zijn daslook (Allium ursinum(van de beren), dit komt door het oude bijgeloof dat beren na hun winterslaap zich eerst aan deze plant tegoed deden), gewone dotterbloem, pinksterbloem (mogelijk met de bekende oranjetipjes), dagkoekoeksbloem en de wilde hyacint.

Op de site van Landschap Overijssel is te lezen dat het een harmonieus geheel is van beek, essen, graslandjes, houtwallen en bossen. De paadjes slingeren alleen maar, dus geen rechte lijnen waardoor er veel verassende doorkijkjes zijn ontstaan. En dit geeft een perfect beeld van hoe het landgoed is. Afgelopen december waren wij hier met KNNV-leden en toen had het meerdere verassingen voor ons in petto. Dit voorjaar verwachten wij opnieuw verrassingen.

Datum: 9 april 2021Starttijd: 10.00 uurEindtijd: 12.00 uur
Kosten: Vrienden van DMF/RMT  gratis; KNNV-leden: Gratis; Niet- leden €5,-Tijdens de excursie zullen de dan geldende Corona-maatregelen in acht worden genomen.Startpunt: Parkeerplaats Oude Postweg, Deurningen GPS: 52.2898, 6.8968
Vrienden van DMF/RMT dienen hun lidmaatschapskaart mee te nemen.Telefoon: (gedurende dag van de excursie): 06-25 43 00 75Meer informatie: https://enschede.knnv.nl
za 9 april 2022 van 10:00 tot 12:00