Wandeling ‘t Holthuis

Aan het eind van het kalenderjaar willen wij nog een laatste activiteit organiseren en dan wel een wandeling over een terrein van Landschap Overijssel. Hiervoor hebben wij gekozen voor Landgoed ’t Holthuis.

Op de site van Landschap Overijssel valt te lezen dat het een harmonieus geheel is van een beek, essen, graslandjes, houtwallen en bossen. De paadjes slingeren alleen maar, dus geen rechte lijnen waardoor er veel verassende doorkijkjes zijn ontstaan.

Wat kunnen wij verwachten in ’t Holthuis?

Insecten en bloeiende planten zullen wij niet veel zien, maar niet getreurd. Er zullen genoeg vogels te zien en te horen zijn. Voorbeelden hiervan zijn o.a. Kneu, Sijs, Spreeuw, Winterkoning, Torenvalk en Buizerd. Mogelijk zien wij ook nog de Middelste Bonte Specht, Goudvink, Kuifmees en de IJsvogel.

Wil jij erbij zijn?

Zie hieronder voor de relevante informatie:

18 december 2021Van 10.00 uurTot 12.00 uur
Kosten: Vrienden van DMF/RMT gratis; KNNV-leden gratis; Niet-leden €5,-Tijdens de excursie zullen de dan geldende Corona-maatregelen in acht worden genomenStartpunt: Parkeerplaats Oude Postweg, Deurningen
GPS: 52.2898, 6.8968
Vrienden van DMF/RMT dienen hun lidmaatschapskaart mee te nemenTelefoon (gedurende dag van de excursie): 06-25430075Meer informatie: https://enschede.knnv.nl

za 18 december 2021 van 10:00 tot 12:00

Startpunt: Parkeerplaats