Jagend op de Weidebeekjuffer

Jagend op de Weidebeekjuffer (met de camera)

Voor een juffer is de Weidebeekjuffer een grote. Ze kunnen wel 48 mm halen terwijl een andere juffer, het lantaarntje, maar net 35 mm haalt. Een duidelijk herkenningsteken is de grote zwarte vlek op de vleugels.

Weidebeekjuffer

Gelukkig wonen wij in het oosten van Nederland en hier zijn ze vrij vaak voorkomend, althans bij stromend water met redelijk wat zuurstof erin. Dit is nodig om zich voort te kunnen planten. Snel en langzaam stromend water is een must, naast wat zon beschenen water.

Naast water hebben ze overhangende oevervegetatie nodig als zitplaats en een veilige plek waar ze in groepjes de nacht kunnen doorbrengen.

Al deze zaken bezit de Zoddebeek, dus wij schatten onze kansen hoog in om de Weidebeekjuffer te ontmoeten.

Vanzelfsprekend zullen wij ook op zoek gaan naar andere dieren en een mooie plant zullen wij ook niet onbesproken laten.

Gaan jullie mee naar de Zoddebeek?

Datum: 23 juli 2022Starttijd: 10.00 uurEindtijd: 12.00 uur
Kosten: Vrienden van DMF/RMT  gratis; KNNV-leden: Gratis; Niet- leden €5,-Tijdens de excursie zullen de dan geldende Corona-maatregelen in acht worden genomen.Startpunt: Zuidgrensweg x Bosmatenweg GPS: 52.125693, 6.844605
Vrienden van DMF/RMT dienen hun lidmaatschapskaart mee te nemen.Telefoon: (gedurende dag van de excursie): 06-25 43 00 75Meer informatie: https://enschede.knnv.nl

Ondergrond: Dit zullen hoofdzakelijk onverharde paden zijn.

Foto’s: Wim Bakker

za 23 juli 2022 van 10:00 tot 12:00