Wintervogels op het Kristalbad

Het Kristalbad
Het Kristalbad is gecreëerd om ervoor te zorgen dat de bewoners van Hengelo droge voeten houden bij hevige regenval. Dit is omdat de hoogteverschil tussen Hengelo en Enschede groot is waardoor het water snel vanuit Enschede richting Hengelo stroomt. Het Kristalbad biedt ruimte voor maar liefst 187.000 kubieke meter water. En van dit vele water maken veel vogels gebruik.

Van zomer naar winter
De zomergasten zijn vertrokken, de wintergasten zijn aan het arriveren, oftewel het is een komen en gaan van vogels op het Kristalbad. Vorig jaar zijn wij op zoek gegaan naar de Spreeuwendans, echter het weer was ons niet goed gezind en wij zagen weinig spreeuwen en helemaal geen dansende spreeuwen. Mogelijk hebben wij dit jaar meer geluk!!

Wat verwachten wij dit jaar te zien?
Vanzelfsprekend veel watervogels. Hierbij kun je o.a. denken aan knobbelzwanen, brandganzen, grauwe ganzen, waterhoentjes en meerkoeten. Voor dit soort vogels hoef je niet helemaal naar het Kristalbad te gaan, voor welke wel? Wat te denken van een waterral, een watersnip of een grote gele kwikstaart! Dit zijn niet de vogels die je overal tegen kunt komen, om nog maar te zwijgen van de grote zilverreiger en de dodaars.

• Startpunt: Parkeerplaats voor de IJsbaan Colosseum 90, 7521 PT Enschede.
  • Datum: 16 oktober 2021
  • Starttijd: 10.00 uur
  • Eindtijd: 12.00 uur
  • Kosten: Vrienden van DMF/RMT gratis; KNNV-leden: Gratis; Niet- leden €5,-
  • Tijdens de excursie zullen de dan geldende Corona-maatregelen in acht worden genomen.
  • Vrienden van DMF/RMT dienen hun lidmaatschapskaart mee te nemen.
  • Telefoon (gedurende dag van de excursie): 06-25 43 00 75
  • Meer informatie: https://enschede.knnv.nl