Winterwandeling Lindermaten

Vanaf de Lossersestraat loopt een laarzenpad het gebied in. Er is tevens een groot insectenhotel dat geschonken is door de kinderen van Lonneker. Hier gaan wij voor onze laatste excursie naar toe en dit vlak voor oud en nieuw. Een gebied waar wij nog niet eerder geweest zijn, dus voor ons spannend wat er te zien zal zijn.

Voor de slanke Sleutelbloem zijn wij te vroeg. Mooi om te onthouden dat dit gebied geschikt is voor dit bijzondere plantje. Aan de zuidzijde van de Lindermaten stroomt de Elsbeek en deze heeft door herinrichting meer ruimte gekregen en loopt nu vrijer door het landschap. Bij hoog water stroomt een deel van het bos en de graslanden vol. De slanke sleutelbloem is bijvoorbeeld een soort die graag natte voeten heeft en in het voorjaar is deze lichtgele bloem een van de eerste bloeiers.

Verspreid door het gebied liggen natuurakkertjes. Muizen, konijnen, vogels  en andere kleine dieren vinden er een schuilplek en voedsel. Recentelijk zijn vogels als de Koperwiek, Zwarte Specht, Kuifmees, Keep en Boomklever gespot. In de dichtere bosjes langs de beek wonen reeën. Welke hiervan zullen wij tegenkomen tijdens onze excursie?

Neem aub je verrekijker mee en stevige schoenen.

Datum: Vrijdag 30 december 2022Starttijd: 10.00 uurEindtijd: 12.00 uur
Kosten: Vrienden van DMF/RMT  gratis; KNNV-leden: Gratis; Niet- leden €5,-Vrienden van DMF/RMT dienen hun lidmaatschapskaart mee te nemen.Startpunt: Lossersestraat 7532 GPS: 52.257133, 6.968347 (Rechterzijde vanuit Enschede naar Losser rijdend)
Telefoon (gedurende dag van de excursie): 06-25 43 00 75Foto’s: Kevin CollinsMeer informatie: https://enschede.knnv.nl

Ondergrond: Dit zullen grotendeels onverharde paden zijn.

vr 30 december 2022 van 10:00 tot 12:00

Lossersestraat 7532