Nestkastjes

Zoals eerder aangegeven willen wij (als bestuur van de KNNV-Regio Enschede) meer (bio)diversiteit in onze activiteiten aanbrengen. En zodoende zijn wij aan het brainstormen geslagen in de donkere dagen van Corona. Wij willen een nestkast-monitoringsproject opstarten in Deurningen op Landgoed De Vlijertse Meden.

Nestkastje

Hoe pak je zoiets aan? Eerst maar eens nestkastjes vergaren, en dit is gelukt. Op de foto is te zien dat wij een 20-tal nestkasten tot onze beschikking hebben (met dank aan Natuur en Vogelwerkgroep De Grutto). Op de foto is te zien dat wij verschillende nestkastjes hebben ontvangen, ook hierin zijn wij bezig met (bio)diversiteit.

Het plan is om de nestkastjes te gaan ophangen op maandag 22 februari Hiervoor hebben wij mensen nodig die mee willen helpen. Wij zullen de nestkastjes voorzien van een nummer, zo nodig van dakleer voorzien en ophangen. Vanzelfsprekend willen wij monitoren hoe succesvol de nestkastjes zijn. Hiervoor willen wij het volgende registreren:

  • GPS-locatie
  • Richting van invliegopening
  • Ophanghoogte

Tijdens het broedseizoen zullen wij meerdere keren gaan inventariseren op geslaagde broedpogingen van vogels. In het najaar zullen wij de nestkastjes schoonmaken en winterklaar maken.

Wil je meehelpen? Meld je dan aan bij Kevin Collins (secretaris@enschede.knnv.nl). Bij aanmelden ontvang je de exacte gegevens op de mail.

Er is ruimte voor 8 mensen om hieraan deel te nemen.

Waar: Deurningen
Datum: Maandagochtend 22 februari 2021
Voor wie: Leden van de KNNV en mensen die op de mailinglijst staan!

Project Nestkastjes

Geef je op!